OKOLJE

okolje

Prihranek energije in uvajanje novih tehnologij, ki so prijazne do okolja, je pomemben del naše strategije poslovanja.

Naša proizvodnja sledi vsem priznanim okoljskim standardom, ter je optimirana za čim večji prihranek energije. Zavedamo se velike odgovornosti ki nam bo, tako verjamemo, prinesla tudi ekonomske koristi. Energija, ki jo lahko ponovno uporabimo pri proizvodnem procesu je prijazna do okolja, prav tako ne uporabljamo materialov, ki bi vsebovali težke kovine. Ohlajevanje je regulirano v zaprtem sistemu. Isti sistem nudi tudi ogrevanje, tako da sta električna in toplotna energija ponovno uporabljeni.

Najnovejši postopki uporabljeni pri galvanizaciji omogočijo čistejše odpadne vode, ki so redno nadzirane s strani neodvisnih organizacij. Hidravlični stroji imajo inverterje za ekonomično porabo električne energije.

Električni stroji so vse pogosteje uporabljeni v našem proizvodnem procesu saj, pod pravilnimi pogoji, porabijo manj energije. Uporabljamo učinkovit sistem za pretok zraka, ki zmanjša porabo energije. Klimatske naprave so nameščene samo v prostorih, kjer so nujno potrebne in imajo vgrajene inverterje za manjšo porabo električne energije.

Prostori za skladiščenje so ekonomično izkoriščeni z uporabo posebnih mobilnih polic, kar posredno pomeni manjšo porabo prostora in prihranek energije.

Podjetje neprenehoma sledi inovacijam na področju okoljskih tehnologij in jih uvaja v proizvodni sistem s ciljem ohranjanja okolja za prihodnje generacije.

Oplast d.o.o., Tepanje 63, 3210 Slovenske Konjice •  T (03) 757 2000 • E info@oplast.si • Piškotki • Pogoji uporabe